Menu
Sleuteloverdracht van de Milli Görüs Westermoske Ayasofya Camii

Sleuteloverdracht van de Milli Görüs Westermoske Ayasofya Camii

Vanzelf ging het zeker niet. Ruim 20 jaar heeft het geduurd om de Milli Görüş Ayasofya-Westermoskee tot stand te brengen en nu is het eindelijk zo ver. Met trots kunnen we aankondigen dat het exterieur van de moskee, die in 2013 onder leiding van bouwbedrijf en tevens aannemer P.Meijer begon, is afgerond. Met een minaret ter hoogte van 42 meter en een hoofdkoepel die op 25 meter hoog zit mogen we dit pronkstuk met een gerust hart benoemen tot de grootste moskee van Amsterdam. Met de afronding van het exterieur heeft het moskeebestuur hiervoor dan ook een adequaat programma georganiseerd voor de sleuteroverdracht.

Vanwege alle tegenwind door de jaren heen heeft de realisatie van de moskee veel inspanning gekost. De sleuteloverdracht was dan ook een uitstekende gelegenheid om de namen die tijdens -en voor de bouw van de moskee veel betekend hebben te bedanken. Bij de overhandiging van de sleutels aan de huidige voorzitter van de Milli Görüş Ayasofya-Westermoskee werd aan de directeur van bouwbedrijf P.Meijer een boeket toegereikt. Daarnaast kregen ook, Huseyin Gunduz als vertegenwoordiger van het voormalig bestuur, Projectleider Dursun Kilic en Mehmet Uyan als vertegenwoordiger van de buurtbewoners, een boeket. Na het overhandigen van de sleutels konden de deuren open en zijn er voor de entree smeekbeden in drie verschillende talen verricht door de moskee imam voordat de rondleiding in de moskee kon beginnen. De smeekbeden bevatten het verlangen naar vrede, rust, harmonie en broederschap waarvoor de moskee symbool zal staan. Na de bezichtiging hebben onze gasten kunnen genieten van hapjes en zoetigheid bij het Piri Reis Grand Cafe.

Onder aandacht van de pers heeft de huidige voorzitter van de Milli Görüş Ayasofya-Westermoskee Muhiddin Aydin iedereen bedankt die zijn steentje heeft bijgedragen voor het bereiken van deze mijlpaal. ‘’Er is nog veel werk dat ons te wachten staat. Wij zullen ons nu richten op het interieur waaronder; schilderwerk tot 8 meter hoogte, verwarming, verlichting, ventilatie en het decoreren etc. Hiervoor hebben wij nog wel enige tijd nodig.’’ aldus Muhiddin Aydin.

We hebben deze mijlpaal samen bereikt met de steun van jullie liefdadige donateurs. Ons doel is om de moskee gebedsklaar te maken voor het Offerfeest gebed, maar om onze gebeden in deze parel van Nederland te kunnen verrichten moet het interieur voltooid worden. Vrijwilligers van de moskee steken veel tijd in om deze droom te verwezenlijken en wij vragen aan jullie liefdadigen om naast ons, met ons, te rennen naar ons doel.

Voor meer foto’s zie; https://www.facebook.com/media/set/?set=a.710576432387940.1073741889.333566703422250&type=3

17 juni 2015
Bestuur Westermoskee-Ayasofya

Deel op...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone