Menu
Nieuwsbericht voortgang Westermoskee

Nieuwsbericht voortgang Westermoskee

Een lange periode van 20 jaar nadert haar afronding. De moskee is in de afgelopen van twee jaar wind- en waterdicht gemaakt. De poorten aan de zijde van de gracht zijn in hun laatste fase van afwerking. Naast de buitengevel is ook het interieur vanaf 8 meter hoogte afgerond.

Om de moskee in gebruik te kunnen nemen, zijn de nodige vergunningen bij de gemeente aangevraagd. In deze context zijn afspraken gemaakt voor de afronding van het ventilatie- en verwarmingssysteem.

De gemeente is in april 2015 begonnen met het plaatsen van groenvoorziening rond de moskee en deze zal naar verwachting in de maand juni 2015 worden afgerond.

In de afgelopen periode zijn rondleidingen gehouden voor studenten, buurtbewoners en mensen uit heel Nederland van verschillende religies en culturen.

De inzamelingsacties voor de moskee worden door vrijwilligers in een hoog tempo voortgezet. Met behulp van diverse middelen wordt er geld ingezameld. Dat zijn onder andere visuele- en krantenadvertenties, sociale activiteiten, beurzen, spaarpot uitdelen, ontbijten en liefdadigheid bazaars.

Hiernaast is start gegeven voor inzamelingsacties voor de voltooiing van de toiletten en reinigingsruimte. De preekstoel, mihrab, ruimte tot oproep van het gebed, kroonluchters, tapijten en verlichting wachten op uw aandacht en belangstelling.

Laten we het volgende vers uit de Koran niet vergeten: “Alleen hij kan de Moskeeën onderhouden die in Allah en de laatste Dag gelooft, het gebed verricht, de Zakaat betaalt en niemand vreest behalve Allah. Dezen zijn diegene die tot de geleiden behoren.” (Koran 9:18).

Wij verlangen naar de dag dat we schouder aan schouder Allah kunnen aanbidden en nodigen u uit om ook een steentje bij te dragen aan Westermoskee. Vergeet niet dat deze steentjes als paleizen aan u gegeven zullen worden in het hiernamaals.

Alle vrijwilligers, donateurs en een ieder die de bouw van de Westermoskee heeft gesteund verdienen alle lof. We zien uw verdere steun graag tegemoet.

29 mei 2015
Bestuur Westermoskee – Ayasofya

Deel op...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone